Sántít Dézsi Csaba András érvelése a hajléktalankórház ügyében

Pintér Bence 2021-12-22 18:46:20
Nagy kérdés, milyen tulajdonosi hozzájárulást kért számon a polgármester, mikor 2010-ben a hajléktalankórház létrehozására kapta meg üzemeltetésbe a szóban forgó ingatlant az alapítvány.

A keddi győri közmeghallgatáson rákérdeztünk Dézsi Csaba András polgármesternél, hogy pontosak-e az információink abban a tekintetben, hogy az önkormányzat akadályozta meg, hogy állami forrásból, 53 millió forintból felépüljön Győrben egy hajléktalanokat ellátó 24 órás egészségügyi centrum.

A polgármester elismerte, hogy ők nem engedték megvalósulni a több tíz éve tervezett centrumot, mivel a polgármester szerint a Segítőház Alapítvány nem kért tulajdonosi hozzájárulást a pályázáskor. Kérdés azonban, hogy miért kellett volna ilyet kérniük.

2010 októberében ugyanis a közgyűlés ugyanis épp a centrum megvalósítása céljából adta át az ingatlant az alapítványnak üzemeltetésbe, és ezt Dézsi Csaba András is megszavazta.

A 24 fős közgyűlés ugyanis egyhangúlag, 24 szavazattal támogatta a javaslatot, tehát nem volt vita az ügyben.

Az indoklásban részletesen elhangzik, hogy az ingatlant erre a célra adják át az alapítványnak, a határozati javaslatban pedig ez: „az üzemeltető az általa használt épületet tevékenysége ellátásához, a tevékenység ellátásának időtartamáig, illetve az ingatlan más célú hasznosításáig használhatja”.

Mindennek függvényében úgy tűnik, hogy a Dézsi Csaba András által megjelölt indok legalábbis sántít.

Szólj hozzá!

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.